Tiende editie van Letterenloop komt eraan

De start vorig jaar.
Foto: pr/ad schaap

’t Kopje in Bloemendaal kent dit jaar een tussensprint in de jubilerende Letterenloop. Wie wordt daar King of Queen van ’t Kopje? Verder lopen de deelnemers dit jaar ook dwars door openluchttheater Caprera.

Op zondag 11 juni heeft deze tiende editie van de eci Letterenloop plaats. Een evenement met schrijvers, boekenvakkers, lezers en andere enthousiaste hardlopers. De opbrengst gaat naar het goede doel Run4Schools.

De eci Letterenloop kent een parcours dat loopt door de lommerrijke lanen van Bloemendaal, met de IJsbaan Haarlem als unieke start- en finishlocatie. Het evenement staat open voor individuele lopers, bedrijventeams en kinderen. Er zijn 4 afstanden.

Benali

Om 10 uur geeft schrijver en hardloper Abdelkader Benali het startschot voor de eci 10 km. Het parcours is in dit jubileumjaar uniek, omdat de deelnemers dóór Caprera lopen: een lus om het in het groen gelegen amfitheater heen. En na de lus door Caprera maak je kans om King of Queen van ’t Kopje te worden. Aan de voet en op de top van het befaamde, voor sommigen beruchte Kopje van Bloemendaal liggen tijdregistratiematten die bijhouden wie het snelst de berg beklimt. Na deze tussensprint loopt het parcours via de lommerrijke lanen van Bloemendaal en café ’t Hemeltje terug naar de finish op de ijsbaan.

Om half 12 gaat de 1nergiek 5 km van start. De loop voert door het gezellige centrum van Bloemendaal, waar ter hoogte van café ’t Hemeltje dweilorkest De Schuimkragen de lopers muzikaal opzweept.

Kinderboeken Run

Voor de oudste kinderen is er om half 1 de Gottmer Kinderboeken Run, een loop van anderhalve kilometer, over maar ook buiten de ijsbaan. En om 1 uur lopen de jongste kinderen, tot 6 jaar, de Dikkie Dik Fun Run. Deze kinderen blijven óp de ijsbaan, twee heldenrondjes lang. En natuurlijk moedigt Dikkie Dik de kinderen aan. Ook de kinderen van Mytylschool de Parel zijn weer uitgenodigd, kinderen met een lichamelijke beperking, die zich op dit veilige parcours kunnen meten met de rest.

De eci Letterenloop is de derde loop van het RSM Loopcircuit, powered by Run2Day Haarlem. Voor meer informatie en inschrijven, zie: www.letterenloop.nl

Reacties