Nederlandse Filmnacht op 26 mei in de Filmschuur

Scene uit broers.
Foto: pr

Vrijdag 26 mei zal in de Filmschuur voor de eerste keer De Nederlandse Filmnacht plaatsvinden.

Een avond waarop zowel de speciale voorvertoning van de film ‘Broers’ (Bram Schouw) centraal staat, als het onder de aandacht brengen van Nederlandse art-house films bij jongeren. De Filmschuur doet dit op geheel eigen wijze met een afwisselend programma vol films, kunst, muziek en een nagesprek met regisseur Bram Schouw.

De Nederlandse Filmnacht start om 20:30 uur, de film begint om 21:15 uur. Na het zien van ‘Broers’ is er nagesprek met regisseur Bram Schouw over zijn inspiratie en grenzen opzoeken. Bezoekers kunnen hem vragen stellen

De avond heeft een doorlopend programma. Het DJ Team van Natte Sokken, bekend van avonden in het Patronaat, komt de hele avond smaakvolle slechte beats draaien. De mannen van Je Suis Energy – Partymakers DeLuxe nemen lifters mee en zetten filmliefhebbers onder de karaokedouche.

Speciaal voor deze avond wordt er een expositie ingericht door kunstenares Janneke Hopman en organiseert de Filmschuur in samenwerking met The Irrational Library een creative writing performance waar live de meest verrassende verhalen worden geschreven. Doorlopend zijn er korte films te zien van Doculab en Haarlemse documentaire- en filmmakers.

Over de film ‘Broers’

De nieuwe Nederlandse film ‘Broers’, het speelfilmdebuut van Bram Schouw, staat centraal tijdens de Filmnacht. De broers Lukas en Alexander zijn haast tegenpolen van elkaar, maar hun intense band overheerst. De wat verlegen Lukas kijkt op tegen zijn oudere, levenslustige broer en volgt hem overal. Ook als Alexander plotseling naar Frankrijk vertrekt, besluit Lukas met hem mee te gaan.

Op hun roadtrip richting het zuiden groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Tijdens een stop in een Frans dorp worden de verschillen tussen de broers echter op een pijnlijke manier blootgelegd en wordt het duidelijk dat Lukas zijn eigen weg zal moeten kiezen. Een bepalend moment en het begin van zijn zoektocht naar een eigen identiteit.

Kaarten kosten €10,00 (€9,00 met CJP, €0,00 per Cinevillepas) en zijn verkrijgbaar www.filmschuur.nl, telefonisch op 023-5173910 of aan de kassa van de Filmschuur, Lange Begijnestraat 9 in Haarlem.

Inloop De Nederlandse Filmnacht 20:30 uur, aanvang Broers 21:15 uur. Loop vanaf 22:00 uur gratis bij het café van de Toneelschuur naar binnen voor het feest van De Nederlandse Filmnacht.

Reacties