112

31 aangeschoten en dronken bestuurders van de weg op één avond

Motoragent van de politie Haarlem.
Foto: Facebook Politie Haarlem

Bij een alcoholcontrole in Haarlem heeft de politie vrijdagavond een groot aantal drankrijders aangehouden. Maar liefst 31 bestuurders zaten onder invloed achter het stuur.

Bijna de helft van deze overtreders bleek beginnend bestuurder: 14 van hen hadden hun rijbewijs nog geen jaar. Drie automobilisten hadden dusdanig veel gedronken dat hun rijbewijs werd ingenomen.

Een van de mensen had geen alcohol in het bloed, maar reed duidelijk wel onder invloed, waarschijnlijk drugs. Bij die bestuurder werd bloed afgenomen voor verder onderzoek. De politie noemt het op Twitter ‘een bizar resultaat.’

‘Schrikbarend’

Raadslid Sander van den Raadt (Trots Haarlem) heeft al vragen aan burgemeester Jos Wienen gesteld. ‘Ik kreeg de indruk dat zelfs de politie nogal geschrokken was van dit aantal toen ik hun twitterbericht las over deze misschien wel recordvangst.’

Van den Raadt stelt drie vragen.

Zijn 31 aanhoudingen van dronken bestuurders op 1 avondje schrikbarend voor de burgemeester?
Dronken automobilisten zijn niet alleen een gevaar voor zichzelf maar natuurlijk ook een gevaar op de weg voor andere verkeersgebruikers en dan vooral fietsers en voetgangers, hoe veilig is het eigenlijk in Haarlem voor deze verkeersdeelnemers als er bij 1 politieactie al 31 drankrijders worden gepakt?
Gaat er meer ingezet worden op drankcontroles, of is daar door krappe bezetting van de politie, of het al hebben van een drukke prioriteitenlijst geen plek meer voor?

 

Reacties