Live jazz op de donderdagavond in Hart Café

Trio JÖP.
Foto: pr

De eerste editie van Live Jazz in Hart Café met Trio JÖP was een groot succes. Een enthousiast en geconcentreerd luisterend publiek genoot ervan.

Het Hart Café aan de Kleine Houtweg 18 blijkt ideaal voor dit soort avonden: goede akoestiek, fijne sfeer en centraal gelegen. Trio JÖP is opnieuw te gast op donderdag 8 en 22 juni, aanvang 20:30 uur. De toegang is gratis.

Het eerste deel van de avond (tot ca 21:30 uur) wordt gevormd door een optreden van het trio; na een korte pauze staat het tweede deel open voor muzikanten die met het trio mee willen spelen. De vorige keer werd daar door twee zangeressen en een pianist met veel succes gehoor aan gegeven.

Trio JÖP is het splinternieuwe initiatief van drummer Joost Kesselaar, pianist Örjan Graafmans en bassist Paul Berner. De drie muzikanten speelden jarenlang samen als de hechte ritmesectie van de Gerard Kleijn Group, maar zijn nu voor zichzelf begonnen. Trio JÖP zoekt de grenzen van het moderne pianotrio op om juist hun eigen stempel daarop te drukken.

Örjan Graafmans kreeg pianolessen van o.a. Larry Goldings en Danilo Perez. Hij speelde op festivals in onder meer Montreux, Rome, Milaan en op het North Sea Jazz Festival. Paul Berner is succesvol in zowel klassiek als pop en jazz scéne. Hij speelde o.a. in het Red Rodney Quintet. Joost Kesselaar won met zijn bands onder meer de European Jazzcontest en het Middelsee Jazztreffen.

Reacties