Eerste ‘Voorlopers’ van Haarlemse schrijfster Mirjam Hildebrand nu te koop

Een meisje leest voor uit Voorlopers.
Foto: redactie

Het eerste boek uit een serie Voorlopers van de Haarlemse schrijfster Mirjam Hildebrand is zondagmiddag feestelijk gepresenteerd in boekhandel H. de Vries in Haarlem.

Mirjam is columnist op deze site en kinderpsycholoog in Haarlem. Zij heeft al twee kinderboeken op haar naam staan: Rumme Rups en Opsekopse wereld.

Eerste uit serie

Voorlopers wordt een serie van spannende jeugdboeken voor 13-jarigen en ouder. Volgens de uitgeverij, Kluitman uit Alkmaar, doet Voorlopers denken aan klassiekers als Kinderen van Moeder Aarde van Thea Beckman en Het onzichtbare licht van Evert Hartman. Het boek is in manuscriptvorm genomineerd voor de Zoute Zoen.

 

 

Mirjam omschrijft de serie als volgt: ‘Voorlopers gaat over de vijftienjarige Emma die zich anders voelt dan anderen. Door een mysterieuze ontmoeting in het bos komt zij meer te weten over haar eigen gaven en achtergrond en die van haar vader. Emma loopt voor op de evolutie. Wanneer ze een sleutelrol speelt bij een ontvoeringszaak ontstaat er een avontuurlijke zoektocht door het berglandschap van Frankrijk.’

Ontsnappen in fantasiewereld

De psychologe ontdekte het schrijven toen ze na een mislukte operatie met hevige pijn niet anders kon dan in bed liggen. Daar begon ze op haar IPad te schrijven aan Voorlopers, om steeds weer even een kwartiertje te kunnen ontsnappen in een fantasiewereld, zoals ze zondag tijdens de presentatie zei.

Reacties