1400 hardlopers door Haarlem en Bloemendaal voor Letterenloop

De kidsloop.
Foto: pr

Ruim 1.400 deelnemers – schrijvers, boekenvakkers, lezers en andere enthousiaste hardlopers – liepen in dit jubileumjaar onder meer dóór openluchttheater Caprera en voor gen vormde ’t Kopje van Bloemendaal het decor voor een spannende tussensprint bergop.

De deelnemers werden onderweg aangemoedigd door een straatorkest in openluchttheater Caprera en door dweilorkest De Schuimkragen bij Café ’t Hemeltje. Om half 12 schoot acteur en regisseur Frank Lammers zijn vrouw, schrijfster Eva Posthuma de Boer, en vele andere lopers weg voor de 1nergiek 5 km. Hierna stonden honderden kinderen klaar voor de Gottmer Kinderboeken Run en de Dikkie Dik Fun Run. Uiteraard stond Dikkie Dik de kinderen langs de ijsbaan aan te moedigen.

Maaike Gerritsen

De bedrijvenloop was ook dit jaar goed vertegenwoordigd met 33 teams, waarvan 22 teams uit het boekenvak: onder meer de uitgeverijen Gottmer, De Bezige Bij, Luitingh-Sijthoff, De Arbeiderspers en Nieuw Amsterdam, en het Centraal Boekhuis, boekhandel Scheltema en drukkerij Wilco. Deelnemende schrijvers waren o.a. Bram Bakker, Hans Koeleman, Peter Nijssen, Eva Posthuma de Boer, Maaike Gerritsen, Barbara Kerkhof en Ramon Beuk & Rutger Verhoeff.

De eci 10 km werd bij de mannen gewonnen door Andreas Moll, met een fraaie tijd van 34.57. Bij de vrouwen ging Lineke Kroon er met een tijd van 41.16 met de hoofdprijs vandoor. King of ’t Kopje werd Tonny Klaasen die de klim van 398 meter en 38 hoogtemeters aflegde in een supertijd van 1.10. Queen of ’t Kopje werd Lineke Kroon in een tijd van 1.52.

Run4Schools is het goede doel van de eci Letterenloop. Deze organisatie maakt zich al twaalf jaar sterk voor ruim 5.000 kinderen op vier lagere scholen in Mitchells Plain, een vergeten township net buiten Kaapstad. Het bedrag dat de deelnemers van de eci Letterenloop bij elkaar hebben gebracht wordt binnenkort bekendgemaakt bij de uitreiking van de eci Boekenkast aan de Sportiefste School van Haarlem, de Liduinaschool, die met ruim 100 leerlingen de winnaar is van de Scholenbokaal.

Reacties