Komende zomer wijkconcerten van orkesten vol kinderen

De Jonge Muggen.
Foto: Pr-foto/Bert van WIjk

In Schalkwijk en Haarlem Noord spelen kinderen uit de wijk al meer dan drie jaar samen in een wijkorkest. De wijkorkesten zijn opgericht door Hart in samenwerking met de basisscholen in het kader van School in de Wijk.

De leden van Kinderwijkorkest Schalkwijk en Kinderwijkorkest De jonge muggen uit Haarlem-Noord spelen ongeveer eens per maand samen. Eind juni geven beide orkesten een concert in hun eigen wijk. Op zaterdag 24 juni speelt Wijkorkest De jonge muggen op Zomer in de Zaanen en op maandag 26 juni speelt Kinderwijkorkest Schalkwijk op de Dumontschool.

Begonnen op school

De jonge musici spelen verschillende liedjes, van klassiek tot populair en zullen een orkestimprovisatie ten gehore brengen. De concerten zijn gratis toegankelijk voor iedereen.
De kinderen uit de wijkorkesten zijn onder schooltijd begonnen met les op een muziekinstrument met de hele klas en vervolgens verder gegaan met muzieklessen na schooltijd. Hart biedt op deze manier een grote groep kinderen de kans om een instrument te bespelen en het plezier van samen muziek maken te ervaren. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem en het Rabobank Stimuleringsfonds.

Meespelen?

Leerlingen tussen de 8 en 11 jaar die in Haarlem Noord of Schalkwijk wonen, kunnen zich opgeven voor de naschoolse muzieklessen op een basisschool bij hen in de buurt. Na de zomer start een nieuwe reeks lessen. De leerlingen kunnen meteen mee gaan spelen in het wijkorkest. Meer informatie is hier te vinden.

Agenda zomerconcerten:
Wijkorkest De jonge muggen uit Haarlem Noord

Zaterdag 24 juni 14:00 – 14:30 uur
Festival Zomer in de Zaanen
Zaanenpark
In samenwerking met School in de Wijk: leerlingen van de Wilgenhoek, Liduina, de Cirkel, Willem van Oranje, Ter Cleeff, Kring, Zonnewijzer, Koningin Emmaschool en Bavinck.

Wijkorkest Schalkwijk
Maandag 26 juni 16:15 – 16:45 uur
Speelzaal Dumontschool
Niels Finsenstraat 35
In samenwerking met School in de Wijk: leerlingen van de Don Bosco, Dumont, De Globe, Wadden Boerhaave en Al Ikhlaas.

Reacties