Weggestuurd PvdA-raadslid Moussa Aynan reageert op vertrouwensbreuk

Moussa Aynan.
Foto: Foto van Facebookpagina Moussa Aynan

Het uit de PvdA-fractie gezette raadslid Moussa Aynan reageert vandaag voor het eerst op de vertrouwensbreuk. ‘Ik ben een paar dagen buiten westen geweest.’

Hieronder de verklaring die Moussa Aynan op Facebook heeft gezet:

“De PvdA-fractie heeft afgelopen zaterdag het vertrouwen in mij opgezegd. Daar ben ik een paar dagen buiten westen van geweest, omdat ik het niet heb zien aankomen. Nu ben ik ben me aan het herpakken. Hieronder mijn kant van het verhaal.
Ja, als raadslid voer ik al jaren gesprekken met andere partijen. Ook over mijn politieke toekomst. En ook met mensen van buiten de partij. Zo van: je bent welkom om je bij ons aan te sluiten. Soms gebeurde dat in het café, soms in de wandelgangen van het stadhuis, soms via de telefoon. Dit soort gesprekken zijn geen uitzondering in de politiek.
Ook is het algemeen bekend dat ik kritiek heb op de koers van de PvdA. Dus was het helemaal niet zo gek dat er gesprekken plaatsvonden. Ik heb daar zelf trouwens altijd open voor gestaan, omdat ik vind dat je je nooit in je eigen wereldje moet opsluiten. Maar geen enkel gesprek kreeg een vervolg. Ik ben altijd lid van de PvdA gebleven.
Toch wordt het contact me nu enorm kwalijk genomen. Alsof ik iets onfatsoenlijks gedaan zou hebben. Dat zie ik niet. Ik kan dan ook niets anders verzinnen dan dat de fractie een stok zocht om mij eruit te slaan. En die stok is nu blijkbaar gevonden.
Mijn zetel geef ik niet op. Ik ben gekozen om het belang van de stad te dienen. En dat is wat ik uit volle overtuiging zal blijven doen. Ik kan niet anders dan de gemeenteraad, die voor een paar belangrijke vergaderingen staat, te blijven bezoeken. Als dat ertoe leidt dat de partij me eruit zet, dan is dat helaas maar zo. Hoewel ik dat vreselijk zou vinden.”

Reacties