Agenten in onopvallende auto slaan vier verkeersovertreders op de bon

Wagenpark politie bij bureau Koudenhoorn.
Foto: redactie

Agenten hebben woensdagochtend tijdens een onopvallende videosurveillance vier verkeersovertreders staande gehouden. Twee hardrijders, een bestuurder die aan het bellen was en een zogenaamde klever werden door de videosurveillanten langs de kant van de weg gezet.

De hardrijders reden op de N201 (80 km) in Amstelveen en de Waarderweg (50 km) in Haarlem. De twee automobilisten haalden snelheden van respectievelijk 115 km en 80 per uur. Op de A9 werd een automobilist staande gehouden die aan het kleven was (te dicht op zijn voorganger reed). De automobilist die aan het telefoneren was, ontkwam op de A4 in Hoofddorp niet aan het toezicht van de agenten.

Alsnog melden op bureau

Een motorrijder die, op de Waarderweg in Haarlem, te dicht op zijn voorganger en over een verdrijvingsvlak reed, kon niet worden staande gehouden in verband met de verkeersdrukte. Na het natrekken van de gegevens mocht de 27-jarige Haarlemmer zich echter nog dezelfde dag op het politiebureau melden. Daar heeft hij de beelden van zijn rijgedrag bekeken. De motorrijder kreeg een proces-verbaal en is ook door de politie aangemeld bij het CBR voor een EMG-cursus (Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer).

De Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer is een cursus die door het CBR kan worden opgelegd aan bestuurders die de verkeersregels in ernstige mate overtreden. Het doel van de EMG is om te voorkomen dat bestuurders opnieuw risicovol rijgedrag vertonen in het verkeer.

De cursus bestaat uit drie cursusdagen, verspreid over meerdere weken. Deelname is verplicht: bij weigering of niet betalen verklaart het CBR het rijbewijs ongeldig.

Reacties