De Groene School strijkt woensdag neer bij NME in Stadskweektuin

Expertisecentrum De Groene School is een stichting die scholen helpt bij het duurzaam innoveren en vergroenen van onderwijs en schoolomgeving. Op woensdag 28 juni strijkt het team neer in Noord Holland, waar het te gast is bij NME Haarlem.

Doel van deze Groene School ‘On Tour’ is om gemeenten, schooldirecteuren, docenten en betrokkenen in een inspirerende kennissessie (op gang) te helpen met de vergroening van school, onderwijs en schoolomgeving.

In één middag worden doo drie sprekers de belangrijkste aspecten van de realisatie van een groene, educatieve, ‘eetbare’ schoolomgeving behandeld. De middag is bedoeld voor schooldirecteuren, leraren en teamleden (maar ook betrokken ouders zijn van harte welkom) die meer met groen en natuur in en om hun school zouden willen, maar tegen praktische bezwaren aanlopen, niet precies weten waar te beginnen, of gewoon wat extra ideeën en inspiratie kunnen gebruiken. De kennissessie is vrij toegankelijk, op basis van aanmelding. Het programma duurt van 14.00 tot 17.00.

Henk Luijk is initiator van De Groene School en van oorsprong hovenier. Hij heeft veel ervaring in de groenaanleg voor zorg en onderwijs en weet als geen ander wat de pijnpunten en blokkades zijn voor scholen. In een korte presentatie neemt hij u mee in de educatieve én recreatieve mogelijkheden van groene schoolpleinen, maar ook aan de praktische kant wordt aandacht besteed. Financiering, onderhoud, veiligheidseisen. Met zijn brede ervaring als hovenier en ondernemer is Henk een waardevolle vraagbaak.

Sanne Boswinkel is coördinator Voeding & Gezondheid. Als journaliste en fanatiek moestuinierder en thuiskok heeft ze de inhoudelijke kennis, communicatieve vaardigheden én de praktische insteek om voor werkelijk elke school een passende moestuin-integratie te kunnen opzetten. Naast de educatieve mogelijkheden van een moestuin op school (van oogstfeest tot kooklessen) zal zij aandacht besteden aan het belang van een lange termijn strategie: het onderhoudsarm inrichten van de moestuin, hoe om te gaan met de moestuin tijdens schoolvakanties etc.

Herman Kolthof is een vakman in organisatieontwikkeling, leiderschap, coaching en strategisch beleid. Hij is als geen ander in staat om de ‘team-kant’ en de organisatorische strategie van grote projecten en verandertrajecten te belichten. Hoe richt je je team in, werkt iedereen vanuit eigen kracht en vakmanschap en zorg je voor draagvlak voor lange termijn succes in je plannen. Herman Kolthof vertaalt in zijn werk met bestuurders en directies van scholen de ‘Rijnlandse principes’; Verbinden, Vertrouwen, Vakmanschap en Inspiratie.

Reacties