112

Onbekende dode is vermoedelijk slachtoffer van misdrijf

Spaanse teksten op het polsbandje.
Foto: politie haarlem

De man die vorige week in het natuurgebied Poelbroek in Haarlem dood werd aangetroffen, is vermoedelijk het slachtoffer van een misdrijf. Zijn lichaam lag tussen de struiken langs het Palingpad.

Volgens de politie moet het lichaam al langere tijd op die plek gelegen hebben. Omdat ze geen idee hebben wie het is, hopen ze met het vrijgeven van een aantal foto’s achter zijn identiteit te komen. Dat was dinsdag te zien in het programma Opsporing Verzocht. Ook Bureau NH van NH Nieuws besteedt er aandacht aan.

Het slachtoffer is ongeveer 1.75 meter lang, heeft kort haar en zijn tanden staan iets uit elkaar. Toen de man werd gevonden had hij gympen aan en een korte spijkerbroek. Naast het lichaam lag een t-shirt. Ook lag er sieradendoosje, maar het is onduidelijk of dat van het slachtoffer is geweest.

De man had een opvallend polsbandje in zijn broekzak. Dat kaartje is nog het meest te vergelijken met een polsbandje dat baby’s vaak in het ziekenhuis omkrijgen. Op het polsbandje staat een Spaanse tekst.

Reacties