Burgemeester belooft: Haarlemmer met explosieven keert niet terug in zijn huis

Een van de gecontroleerde ontploffingen.
Foto: NHNieuws

De 27-jarige Haarlemmer die dinsdagavond in zijn woning aan de Edward Jennerstraat is aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit, keert niet meer terug in zijn huis. Dat heeft burgemeester Jos Wienen volgens mediapartner NH beloofd aan de geschrokken buurtbewoners.

Gistermiddag werden er explosieven gevonden in het huis van de Haarlemmer. Die zijn ’s avonds op een open veldje aan de Floris van Adrichemlaan gecontroleerd tot ontploffing gebracht door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Uit voorzorg werden omliggende huizen ontruimd.

De vondst van de explosieven in hun wijk joeg veel omwonenden angst aan: ‘Dat dit in een woonwijk kan gebeuren, dat verwacht je niet’, zo verwoordde een van de bewoners het sentiment in de buurt.

Woningcorporatie Ymere laat weten dat de man sinds maart dit jaar in het huurhuis woonde. Vlak daarna kreeg Ymere van meerdere buren meldingen van ernstige overlast en hinder. “De meldingen waren van dergelijke aard dat Ymere de bewoner heeft aangesproken op zijn overlastgevende gedrag en dat dit per direct moest stoppen”, schrijft de corporatie.

De man werd toen gewaarschuwd dat hij zijn huis uit zou worden gezet als hij nogmaals overlast zou veroorzaken. De gebeurtenissen van gisteren zijn voor Ymere nu reden een ontruimingsprocedure te starten.

Reacties