Verdachte Hells Angel wil op vakantie naar Kos: enkelband mag twee weken af

Het clubhuis in Haarlem.
Foto: Laurens Bosch

Een van de negen verdachte Hells Angels van het chapter Haarlem had vandaag een opmerkelijk verzoek aan de rechtbank op Schiphol. Hij wil graag even twee weekjes op vakantie naar Kos en of hij van de rechters dan zijn enkelband thuis mag laten? De drie rechters stemden in onder de voorwaarde dat hij de elektronische bewaking meteen bij terugkomst weer om krijgt.

De negen Hells Angels worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en sommige van de clubleden ook van wapenbezit, afpersingen, beschietingen of brandstichting. Toch mogen zes van de verdachte Hells Angels de zitting in vrijheid afwachten. Zij moeten wel voldoen aan enkele voorwaarden zoals het dragen van een enkelband, een gebiedsverbod en een contactverbod met andere Angels.

De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de Angels staat op zijn vroegst gepland voor maart 2018. In januari dit jaar werden de Angels opgepakt in hun clubhuis in Haarlem. Drie Hells Angels zitten nog steeds in voorarrest. Zij hebben volgens het openbaar ministerie de meeste misdaden achter hun naam staan.

 

Reacties