Jonge verdachten van poging tot overval aangehouden

Een motoragent aan het werk.
Een motoragent aan het werk.
Foto: Politie Haarlem

Op dinsdagavond hield de politie drie mannen aan die ervan worden verdacht een snackbar te hebben willen overvallen op De Bazellaan in Haarlem. De verdachten zijn Haarlemmers van 15 (2x) en 16 jaar oud.

Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie melding dat er een vermoedelijke poging tot overval was geweest. De eigenaar van de snackbar gaf aan in een ruimte achter de zaak te zijn geweest. Toen hij terugliep naar de snackbarruimte, bleken er drie jongens bij de kassa te staan. Zij droegen capuchons en hadden sjaals voor hun gezicht. Bij het zien van de snackbarhouder, liepen de jongens het pand uit en verdwenen uit het zicht. In de snackbar raakte niemand gewond. Ook werd er niets buit gemaakt.

De gewaarschuwde politie trof de drie verdachten in de directe omgeving. Zij werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn zij inmiddels in verzekering gesteld. Op de plaats waar de verdachten werden aangehouden, werden later een mes en een stroomstootwapen aangetroffen. Dezen zijn in beslag genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen