CIOS geeft cursus voor parttime trainers vanaf oktober

Wie heeft het trainerstalent?
Foto: pr

Nova College CIOS Haarlem Hoofddorp start in oktober in Haarlem met cursus sportbrede trainer-coach 3 in de sporten atletiek, baseball, basketbal, hockey, ijshockey, korfbal, skiën, softbal, volleybal en watersport (bv kanovaren en zeilen).

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zich – naast een studie of baan – als trainer-coach wil specialiseren in zijn of haar favoriete sport.

De cursist leert in de gekozen sport zelfstandig sport- en bewegingsactiviteiten aanbieden, trainingen geven en sporters coachen bij wedstrijden, sportkader aansturen en vaardigheidstesten afnemen. In deze cursus krijgt men onder andere de vakken: blessures, voeding, jaarplan, didactiek, coaching wedstrijd, voorbereiden wedstrijd, trainingsreeks, sportiviteit (waaronder een item over doping).

De cursus start oktober 2017 en bestaat uit 16 workshops: elke 2 weken op een doordeweekse avond van 18.30 – 21.30 uur.

Tijdens de cursus loopt men 240 uur stage op de eigen sportclub met een leercoach van de desbetreffende sportbond en er komt 2 uur zelfstudie per workshop bij met begeleiding van een leercoach van het CIOS. Wie zich aanmeldt krijgt een intake om te beoordelen of deze cursus goed aansluit bij het niveau en de ambities. Kandidaten moeten zelf zorgen voor een erkende stageplek en een stagebegeleider bij een sportclub.

Bij voldoende resultaat ontvangt de kandidaat het certificaat trainer-coach 3 van de desbetreffende Sportbond. De deelnemende sportbonden zijn: Atletiekunie, Base en Softbalbond, Basketbalbond, Hockeybond, IJshockeybond, Korfbalbond, Skivereniging, Volleybalbond en Watersportbond.

Reacties