Vaardagen terug in het Spaarne in Haarlem

Haarlem aan het Spaarne.
Foto: haarlemnieuws

Woensdag 26 juli 2017 meert de vloot van de VSRP (Vereniging van Schippers voor Ronde- en Platbodem jachten) en andere watersporters af aan de oevers van het Spaarne.

Om 19.30 uur vindt de opening van de Vaardagen plaats door het stuk varen van de ketting in de Gravestenenbrug door de uitgenodigde bestuurders van Gemeente Haarlem.

Donderdag 27 juli is er de hele dag en avond het bezichtigen van de schepen in het centrum. ‘S middags en ’s avonds shantykoren en cultureel muziek op het water o.a op een 100 jaar oude botter. Om 21.00 uur pieremachochel optocht van versierde schepen door het Spaarne.

Vrijdag 28 juli om plm. 12.00 uur vertrekt de hele vloot naar Spaarndam voor een puzzeltocht. ‘S avonds meren de boten af bij de Haarlemsche Jachtclub,ter ere van het 100 jaar bestaan van de Haarlemsche Jachtclub. Mooie Nelweg 101-103 te Haarlem.

Zaterdag 29 juli zijn er zeilwedstrijden voor platbodems op de Mooie Nel en het Noorder Buiten Spaarne, georganiseerd door het wedstrijd team VSRP en HJC.

Zondag 30 juli vanaf plm. 13.00 uur admiraalzeilen op het Noorder Buiten Spaarne, als Admiraal zal uitgenodigd worden de Commissaris van de Koning en de Burgemeester van Haarlem. Alsmede andere genodigden.

Na het admiraalzeilen wordt er een watergevecht gehouden op het Noorder Buiten Spaarne met platbodems.
Vertrek van de schepen maandag 31 juli vanaf de haven van de Haarlemsche jachtclub.

Reacties