Wie verstopte foto’s in een dak in de Molukkenstraat in Haarlem?

Laura de Vries met de foto's.
Foto: NH

De bewoners van de Molukkenstraat 32 hebben op een wel heel rare plek oude foto’s gevonden. Bij een verbouwing ontdekten zij de oude plaatjes tussen het plafond en het dak.

Bewoonster Laura de Vries is op zoek naar de familie van mensen die op de foto staan. En ze wil graag weten waarom die foto’s in het dak zijn verstopt.

Laura hoopt dat mensen de foto’s boven dit artikel herkennen en willen helpen zoeken.

De trouwfoto is vermoedelijk van na 1945, dus waarschijnlijk zijn de persoonlijke bezittingen niet verstopt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zit ook een tekening bij van Koningin Emma. Laura heeft al ontdekt dat deze foto in de jaren dertig te bestellen was bij Leidsch Dagblad. Aangezien het bezit van foto’s van het Koninklijk Huis tijdens de oorlog verboden was, is dit misschien toch een verwijzing naar de periode ’40-45.

‘Het zou ontzettend mooi zijn als we de kinderen of zelfs kleinkinderen van deze mensen kunnen vinden’, zegt Laura.

Ondertussen fantaseren de bewoners erop los. ‘De foto’s hebben er een tijd gelegen. Waarom zijn ze daar terechtgekomen? Wie heeft ze daar verstopt? En waarom? Het zou leuk zijn om daar achter te komen. Misschien is het wel iemand geweest die het leuk vond om ons deze zoektocht te laten doen.’

Reacties