KHN: Meer aandacht van Haarlemse politiek voor horeca

Biertap.
Foto: Pixabay

Politieke partijen moeten in hun verkiezingsprogramma’smeer aandacht besteden aan de belangen van de horeca in de Haarlemse binnenstad. Dat stelt de afdeling Haarlem van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een persbericht.

Voorzitter Falco Bloemendaal: “De horecabranche is van grote betekenis voor de gemeente als geheel, maar ook voor wijken en buurten. Denk aan de werkgelegenheid, het toeristische imago en het winkelaanbod. De politiek mag daar wel wat meer aandacht aan besteden.”

In maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Reden voor KHN Haarlem om de politieke partijen die dan meedoen met de Haarlemse verkiezingen, te informeren over de onderwerpen die belangrijk zijn voor de lokale horeca. De partijen, die nu bezig zijn met de partijprogramma’s, ontvingen van KHN Haarlem een brief met de horecaonderwerpen en -standpunten.

“Wij vinden meerdere zaken belangrijk, maar bovenaan de lijst staat toch wel de bruisende binnenstad”, aldus Bloemendaal. “We zien dat er ruimte is voor zowel detailhandel als horeca en voor cultuur. Het is één van onze prioriteiten om dit te behouden. Daarvoor achten wij het van belang dat er een duidelijk beleid wordt gevoerd ten aanzien van ‘een bruisende binnenstad’.

KHN Haarlem pleit voor een duidelijk terrassenbeleid waarbij eenvoudig en snel vergunningen worden verleend. Dit beleid moet onderwerpen omvatten die betrekking hebben op de balans van de binnenstad, maar ook op de infrastructuur. KHN Haarlem vindt dat dit de komende jaren moet worden aangepakt.”

De komende maanden zal KHN Haarlem contact zoeken met de verschillende politieke partijen om de horecaonderwerpen en -standpunten onder de aandacht te brengen. Andere onderwerpen die de komende vier jaar een plek moeten krijgen op de lokale gemeenteagenda zijn: convenant stad Haarlem, de omgevingswet, uitgaan, veiligheid en handhaving, lokale lasten, drank- en horecawet en de bereikbaarheid Haarlem.

Reacties