112

Door brand getroffen woning Haarlem voorlopig onbewoonbaar

Buren en brandweer in de Ceciliasteeg.
Foto: nh

Het pand in de Ceciliasteeg in Haarlem, waar vanmiddag de vlammen opeens uit het dak sloegen, is voorlopig onbewoonbaar door brandschade en wateroverlast. Dat zeggen de bewoners.

Het paar was niet thuis toen de brand woedde, zo rond 15.30 uur. Buren die wel thuis waren, wisten op tijd weg te komen. Pas nadat de vlammen rond 16.00 uur waren gedoofd, kwamen de bewoners thuis van hun werk. Zij schrokken van wat ze aantroffen: de vrouw is zwanger van hun eerste kind en het vuur sloeg grotendeels uit de nieuwe babykamer.

Hoe het vuur is begonnen, is nog onbekend. De bewoner kon al wel melden dat elektriciteit op die plek in het huis geen rol kan hebben gespeeld bij het ontstaan van het vuur.

De brandweermannen hadden grote moeite om bij het vuur te komen, omdat brandweerwagens de steeg niet in kunnen rijden. Slangen moesten aan elkaar worden gekoppeld om het bluswater op de goede plek te krijgen. Bovendien staan de huizen in deze steeg dicht op elkaar. Als de brand later was ontdekt, had deze snel meer schade kunnen berokkenen.

De bewoners prijzen daarom het snelle handelen van de brandweer: “Gelukkig is daarom nu niet alles weg.”

 

Reacties