112

Buurt geschokt door ontploffing bij Haarlemse woning

Het huis is nu dichtgetimmerd.
Foto: NH

Bij een ontploffing bij een woning aan de Edward Jennerstraat in Haarlem is gisteravond een 40-jarige vrouw ernstig gewond geraakt.

De oorzaak van de explosie wordt nog onderzocht, maar de buurt is behoorlijk geschrokken.

“De grond trilde helemaal”, vertelt een geschrokken buurtbewoonster aan NH Nieuws. “De straat stond in een mum van tijd vol met politie- en brandweerauto’s en we moesten met z’n allen het pand uit”, legt ze uit.

De veertigjarige vrouw in het getroffen huis is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Met haar twee kinderen gaat het naar omstandigheden goed. Zij waren niet in de kamer toen het gebeurde.

“Ik dacht eerst dat de buren ruzie hadden, want dat gebeurt wel vaker”, vertelt een andere buurtbewoner. “Maar toen ik uit het raam keek en rook zag, wist ik dat het mis was. De buurvrouw was enorm overstuur en heb ik twee keer zien flauwvallen. Echt heel zielig”, aldus de buurman.

Dit is niet de eerste keer dat de straat is ontruimd. Twee maanden geleden zijn er meerdere explosieven gevonden in een woning van een 27-jarige Haarlemmer. Die explosieven zijn toen gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Gisteravond ging dat anders. De buurt is zich rot geschrokken door de knal en hoopt op rust in de straat. “Dit wil ik nooit meer meemaken”, vertelt een buurtbewoner.

De politie sluit niet uit dat de explosie is ontstaan door vuurwerk.

Reacties