Nova College begint vrijdag vierjarig techniekproject

Het Nova College aan de Zijlweg.
Foto: haarlemnieuws

Op vrijdag 15 september geeft ROC Nova College in de 3D Makers Zone het startschot voor het project SMART MAKERS EDUCATION.

Met dit project gaat het Nova College met partners jongeren interesseren voor een beroep in ICT of techniek, docenten opleiden en opleidingsprogramma’s innoveren.

Aanjager van het Techniekpact en Zorgpact, Doekle Terpstra, geeft de aftrap voor het vierjarige project. Dr. Patrick Kramer van Digiwell geeft een presentatie over hoe wij onszelf in de toekomst via breinimplantaten kunnen verbinden met het internet en hoe ons leven daardoor gaat veranderen. Bijvoorbeeld betalen met een chip in je hand. Patrick brengt live een aantal chipimplantaten in. Niet in het hoofd, maar in de hand.

De wereld om ons heen verandert in razend tempo als gevolg van technologische innovaties zoals 3D-printing, Internet of Things, netwerktechnologie en robotisering. Het is van groot belang dat de nieuwe generatie jongeren worden opgeleid met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om zichzelf te handhaven in deze nieuwe wereld. Dit zijn technische kennis en vaardigheden maar ook bredere aandacht voor 21e-eeuwse vaardigheden zoals kritisch denken, ondernemerschap, creativiteit en een leven lang leren.

Een belangrijk partner van Nova is het drinkwaterbedrijf PWN om samen hackathons te organiseren in het innovatielab Water & Natuur van PWN. Stichting-NASC ondersteunt met haar train-the-trainerprogramma het opleiden van docenten. Bovendien levert het samen met SixFourteen een belangrijke bijdrage in het realiseren van een Internet of Things en netwerk innovatielab. Stichting-Praktijkleren ondersteunt bij de inbedding in het onderwijs, realisatie van een doorlopende leerlijn en examenmaterialen.

De 3D Makers Zone in Haarlem speelt een centrale rol in dit project, hier komen partners uit MKB, overheid en onderwijs samen rondom vraagstukken met innovatieve technologie. Ook binnen het SMART MAKERS EDUCATION project vervult het deze centrale rol door aanbieden van innovatielabs, meet-ups, inspiratieworkshops, stages en faciliteren van hakathons voor de maakindustrie.

Voor meer informatie:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-startbijeenkomst-smart-makers-education-35199678185

Reacties