Les-boot Union officieel gedoopt

Lesboot Union is officieel gedoopt. Het schip is gebouwd door leerlingen van scheepswerf De Chinook, een leerwerkbedrijf van Perspectief Leerwerkbedrijven voor jongeren.

Het schip ontsnapte aan de vlammen tijdens een enorme brand in IJmuiden. Bijna waren de 35.000 uren werk die de leerlingen van Scheepswerf de Chinook in het schip stopten, verloren gegaan.  Het schip was klaar om gespoten en afgebouwd te worden toen er op Koningsdag 2016 brand uitbrak op de scheepswerf.

Met angst en beven keken alle betrokkenen en leerlingen van de scholen en de Chinook toe. Vrijwel het hele pand en alle apparatuur werd vernietigd. Maar de Union bleef intact en nadat ze opnieuw gestraald was, kon de bouw verder gaan.

Het schip wordt vanaf nu als opleidingsschip gebruikt door Maritiem College IJmuiden en Maritieme Academie Harlingen. Het is een meerjarenproject van, door en voor leerlingen. De officiële doop is verricht door mevrouw Marang (voorzitter Stichting Union) in het bijzijn van 130 gasten aan de loswal in IJmuiden.

Reacties