Nova-studente in de race voor landelijk ambassadeur mbo

Merna.
Foto: nova college

Merna Elgohary, student Junior accountmanager IVS op het Nova College in Haarlem, is nu in de race voor de titel van landelijk Ambassadeur mbo.

Merna is in mei gekozen tot Nova Uitblinker 2017 en doet nu mee aan de verkiezing voor de landelijke titel in november. Stemmen kan tot begin november via www.ditismbo.nl.

De titel Nova Uitblinker 2017 heeft Merna omdat zij heel ondernemend, gedreven en ambitieus is. Daarbij zet ze alles op alles om haar dromen uit te laten komen. Merna wil haar eigen bedrijf oprichten om wereldwijd kantoren te bouwen.

Op vakantie in Egypte zag zij een bibliotheek waar op een regenachtige dag de zon naar binnen scheen. Dat bleek te komen door een speciaal soort raam. Dit bracht haar op het idee om kantoren te bouwen volgens dit concept dat energie bespaart en waardoor mensen vrolijker zijn op het werk.

Ambassadeurs zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. Alle deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen kandidaat die zij nomineren voor de landelijke verkiezing. Iedereen kan via Ditismbo.nl stemmen op zijn/haar favoriete ambassadeur. Dat kan vanaf begin september tot begin november. Deze stemmen tellen voor 50% mee in de eindbeoordeling.

Uit de tien ambassadeurs met de meeste stemmen kiest een professionele vakjury de top drie. Deze top drie presenteert zich op 23 november 2017 tijdens het ‘Dit is mbo gala’. De jury let op presentatie, performance, uitstraling en overtuigingskracht. De winnaar is een jaar lang landelijke ambassadeur voor het mbo. Dit betekent dat hij of zij in dit jaar een aantal keer het beroepsonderwijs vertegenwoordigt. Daarnaast ontvangt de winnaar een speciale award en een geldprijs van €2500. Dit bedrag mag hij of zij uitgeven aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Reacties