Docu over grootste viooltalent in Filmschuur

Noa Wildschut.
Foto: pr

Zondag 1 oktober om 11:15 uur is de documentaire ‘A Family Quartet’ te zien in de Filmschuur, in het kader van de serie ‘Docu op Zondag’.

De film draait om Nederlands jongste én grootste viooltalent Noa Wildschut en haar familie. Na afloop interviewt Frénk van der Linden regisseur Simonka de Jong.

A Family Quartet volgt we het inmiddels zestienjarige viooltalent Noa Wildschut en haar familie in de aanloop naar haar debuutalbum bij Warner Classics. Met haar zus Avigal deelt Noa van jongs af aan een enorme liefde voor muziek.

Beiden worden binnen het gezin gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen, met als drijvende kracht moeder en tevens vioolpedagoog Liora. Wanneer Noa’s carrière een vlucht neemt, heeft dat zijn weerslag op het gezin. De film van regisseur Simonka de Jong (‘The Only Son’) laat zien hoe elk gezinslid zich moet verhouden tot haar talent.

Onder de noemer ‘docu op zondag’ presenteert de Filmschuur maandelijks op zondagochtend een nieuwe Nederlandse documentaire, met nagesprek met de maker. Op zondagochtend 1 oktober vindt aansluitend aan de vertoning een nagesprek met Simonka de Jong plaats, onder leiding van Frénk van der Linden.

Reacties