Haarlemmers kunnen Kristien Hemmerechts ontmoeten in Toneelschuur

Kristien Hemmerechts.
Foto: Facebook Kristien Hemmerechts

De eerste twee weken van oktober is de Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts ‘gastauteur’ in Haarlem.

Liefhebbers hebben op zondagmiddag 8 oktober de kans haar te ontmoeten. In de Toneelschuur wordt dan van 15:00 tot 17:00 uur een introductie georganiseerd, waarbij de stad en de schrijfster zich aan elkaar voorstellen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van het project ‘citybooks’, een initiatief van de Vlaams-Nederlandse organisatie Huis deBuren. Hemmerechts verkent de stad en verwerkt haar ervaringen in een citybook, bestaande uit een kort verhaal, een essay of een reeks gedichten over haar belevenissen in Haarlem. Tijdens de bijeenkomst gaat cultuurkenner Louis Pirenne in gesprek met de auteur over haar eerste ervaringen in Haarlem. Het publiek krijgt dan de gelegenheid om vragen te stellen.

Ook zal de Haarlemse spoken-word artiest Joshua Baumgarten spreken met enkele markante en maatschappelijk betrokken Haarlemmers op de unieke ‘WritersBench’. Daarnaast zijn er optredens van de Haarlemse schrijvers Joubert Pignon, Bertram Koeleman en Nicolien Mizee. Ook dragen dichters George Moormann, Demi Baltus en Willemien Spook voor uit eigen werk. Naast schrijvers en dichters, is er uiteraard ook muziek.

Het volledige programma kunt u vinden op www.toneelschuur.nl. Meer informatie over
Huis deBuren, ‘citybooks’ en de samenwerking met de gemeente Haarlem kunt u vinden op
http://www.citybooks.eu/nl/steden/p/detail/haarlem

Reacties