Haarlemse zoekt eigenaar van hond die dochtertje beet

Voorbeeld van een van de beten.
Foto: Marjolein van Looij

Marjolein van Looij en haar 6-jarige dochtertje Emmeleine liepen maandag in de Haarlemmerhout in Haarlem toen haar dochtertje werd aangevallen door een hond. In eerste instantie leek het allemaal mee te vallen, maar later ontdekte Marjolein toch drie flinke bijtwonden op het lichaam van haar dochter.

“We liepen aan het begin van de avond op een paadje in het park en op zo’n tien meter van ons vandaan was een hond aan het spelen. Ik lette er eigenlijk niet zo op, maar toen kwam de hond op ons afrennen en begon hij met zijn snuit tegen Emmeleine aan te grommen. Ineens riep ze: ‘Hij bijt!’.”

“De vrouw van wie de hond was trok hem snel weg bij m’n dochtertje en de man die met haar was kwam bezorgd naar ons toe om te vragen of het ging”, gaat ze verder. “Hij was volgens mij ook flink geschrokken, maar gaf aan dat de hond wel vaker op kinderen afkomt.” Marjolein controleerde de kleding van haar dochtertje en zag op het eerste gezicht, behalve een scheurtje in haar jas, geen verwondingen. Daarom besloten ze verder te lopen.

“Ik was toch ook wel behoorlijk geschrokken en Emmeleine was flink aan het huilen, daarom ben ik helemaal vergeten contactgegevens uit te wisselen”, verklaart Marjolein aan mediapartner NH Nieuws. Even verderop in een filiaal van La Place besloten ze toch even haar dochter te checken op het toilet. Daar ontdekte ze dat haar dochter bijtwonden heeft op drie plekken, ondanks dat haar kleding nog helemaal heel is. “Ze had een bijtwond op haar been, haar borstkas en in de flank”, vertelt ze.

Marjolein baalt ervan dat ze geen contactgegevens heeft van de eigenaren van de hond. Ze wil hen waarschuwen dat de hond wel degelijk haar dochter heeft verwond. Ze heeft later op de bewuste avond nog wel contact gehad met de politie. “Die gaven aan dat ze er niet zoveel mee kunnen en raadden me aan om een bericht op social media te zetten. Daar heb ik al veel reacties op, maar de eigenaar heeft zich nog niet gemeld.”

“Het gaat mij niet om een schadevergoeding ofzo, ik wil ook helemaal geen claim indienen”, aldus Marjolein. “Ik wil die mensen alleen waarschuwen dat ze die hond niet meer los laten lopen, dat hij bijtgevaarlijk is. Stel dat het een kind van 2 was geweest, of dat hij Emmeleine in haar keel of lies had gebeten? Dan had het heel anders kunnen aflopen. Op Facebook reageerden mensen dat de hond afgemaakt zou moeten worden en erger, dat wil ik helemaal niet. Alleen een muilkorf voor de hond kan al een hoop leed voorkomen.”

Volgens Marjolein gaat het om een langharige herdershond, waarschijnlijk een Duitse herder. Hij wordt waarschijnlijk vaker uitgelaten in de Haarlemmerhout.

 

Reacties