Toneelschuur zoekt jongerenleger

Kruistocht.
Foto: pr/Kurt van der Elst

Op donderdag 21 en vrijdag 22 december a.s. speelt Theater Artemis in de Toneelschuur de voorstelling Kruistocht, een voorstelling gebaseerd op dat boek van Thea Beckman over die kinderen die heel ver moeten lopen en die ene jongen in die moderne broek.

Hiervoor zijn Theater Artemis en de Toneelschuur op zoek naar een jongerenleger dat een belangrijke rol speelt tijdens de voorstelling.

Dit leger speelt in beide voorstellingen en bestaat uit ongeveer 15 jongeren tussen de 14 en 18 jaar oud, zowel jongens als meisjes. Er wordt twee keer gerepeteerd met het leger en de cast. De repetitiedagen zijn op dinsdag 19 en donderdag 21 december van 15:30 tot 18:00 in de Toneelschuur in Haarlem.

Sadettin KirmiziyĆ¼z (Turkse voorouders) en Marjolijn van Heemstra (Hollandse voorouders) schrijven en spelen dit stuk. De regie is in handen van Jetse Batelaan. Met het kinderboek als uitgangspunt gaan ze op zoek naar wat er nu, in deze tijd, nodig is voor een (kinder)kruistocht. Zijn (kinder)kruistochten niet al gaande met de vluchtelingenstromen die naar Europa komen en de jihadstrijders, vaak nog kinderen, die zich aansluiten bij de IS?

Theater Artemis speelt de voorstelling door het hele land en in elke stad wordt er een nieuw leger
gevormd. Een unieke kans om, naast de ervaring van op het podium staan, ook van dichtbij mee te
maken hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij een theatervoorstelling. Jongeren die zich
willen aanmelden voor het jongerenleger in de Toneelschuur kunnen een mail sturen naar
[email protected] Meer informatie is te vinden op www.toneelschuur.nl/theater/kruistocht.

Reacties