Collegetour langs Haarlemse culturele instellingen

Poster van Rondje Kunst.
Foto: pr

Rondje Kunst is het nieuwe initiatief van zeven Haarlemse culturele instellingen. In deze collegetour gaan bezoekers gedurende seizoen 2017-2018 op zeven maandagavonden langs de verschillende instellingen.

Elke avond is een ontmoeting tussen twee kunstdisciplines aan de hand van onder meer lezingen, interviews en vraaggesprekken. Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem meets Noord-Hollands Archief, Toneelschuur meets de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Hart meets Stadsschouwburg Haarlem, Patronaat meets Philharmonie en nog veel meer.

Het seizoen wordt op maandag 16 oktober afgetrapt in het Noord-Hollands Archief met een lezing over de tentoonstelling ‘Buiten de lijnen’, aansluitend is er een workshop. Op maandag 30 oktober ga je in gesprek met de makers en gastsprekers van de succesvolle voorstelling ‘Gouwe Pinda’s’ over emigratie, familiegeheimen en ontworteling.

In het Patronaat gaat Constant Meijers op maandag 20 november in op de wijze waarop popmuziek en moderne dans elkaar beïnvloeden. Hierna interviewt hij choreograaf en theaterproducent Isabelle Beernaert. In de tentoonstelling ‘A Global Table’ vind je twee globes uit de collectie Provinciale Atlas. Op maandag 11 december gaan we in het Frans Hals Museum op zoek naar de verhalen bij de globes.

Haar jaar 2018 starten we met een avond over ‘Blue Monday’. Een inspirerende avond op maandag 15 januari over geluk met gedichten, gesprekken, muziek en fragmenten uit de voorstelling ‘GELUK’ van Toneelschuur Producties. Bij Hart kan je op maandag 5 februari een rondje maken door de geschiedenis van de kleinkunst. En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag. We sluiten het seizoen af met een avond over beeldende kunst en theater. Dramaturg Remco van Rijn vertelt over bewerkingen van klassieke toneelstukken en Ann Demeester spreekt met kunstenaar Gijs Frieling over het leitmotiv in beeldende kunst.

Reacties