Nominaties Lieven de Key Penning 2017 bekend

Het stadhuis van Haarlem.
Foto: haarlemnieuws

De jury van de Lieven de Key Penning heeft de 10 genomineerden voor de Lieven de Key Penning 2017 bekend gemaakt.

Het zijn:

Proveniershof (Sanne Horn)
Nieuwe Gracht (Sander Bosma, Gemeente Haarlem)
Groene Schoolpleinen (Diana Bakboord, Gemeente Haarlem)
Scheepmakerskwartier (Tako Postma, INBO Architecten)
Mijn Stek (Ronald Knappers, VVKH Architecten)
Anna 2016 (Doeke van Wieren, TWA Architecten)
Land in Zicht (Eric Scholman, rphs+ Architecten)
Haarlemmer Kweektuin (Henri van Bennekom)
Stack & Duet (Robert Mulder, Mulderblauw Architecten)
Eindenhout (Adviescommissie Haarlemmerhout, Lex Rietveld & Martijn Dekker, Gemeente Haarlem)

De jury bestaand uit Jeroen van Spijk, wethouder, Max van Aerschot, stadsbouwmeester, Martin van Bleek, voorzitter Vereniging Haerlem, Gabriel Verheggen, directeur ABC, Wim de Wagt, architectuurhistoricus, Marlies van Diest, landschapsontwerper en secretaris Hans van der Straaten, voormalig hoofd ruimtelijk beleid Gemeente Haarlem, zal op dinsdag 21 november in de Gravenzaal van het stadhuis van Haarlem bekend maken wie de winnaar van de Lieven de Key Penning 2017 wordt.

Die avond zal ook de winnaar van de Lieven de Key Publieksprijs bekend gemaakt worden.

Van dinsdag 24 oktober tot en met zondag 19 november is er in het ABC Architectuurcentrum (Groot Heiligland 47 te Haarlem) een expositie van de 10 genomineerde projecten. Daar is ook een kleine expositie van foto’s van de 10 genomineerde projecten gemaakt door de Haarlemse fotograaf Chris Hoefsmit. In het ABC kan ook schriftelijk een stem uitgebracht worden op een van de 10 genomineerde projecten voor de Lieven de Key Publieksprijs. Via www.haarlem.nl/lievendekeypenning kan ook digitaal een stem worden uitgebracht.

Op vrijdag 17 november om 13.00 uur organiseert het ABC een fietstocht langs 8 van de 10 genomineerde projecten. Bij deze projecten zal steeds een ontwerper of initiatiefnemer aanwezig zijn voor een korte toelichting. Meer details over de fietstocht zullen later bekend gemaakt worden.

Reacties