‘Onveilige’ parkeergarage Marsmanplein op slot door vloerconstructie

Garage afgesloten Marsmanplein.
Foto: NH Nieuws

De parkeergarage aan het Marsmanplein is gisteravond uit voorzorg afgesloten. Ook is een deel van het plein zelf met hekken afgezet. De vloerconstructie van de parkeergarage heeft namelijk dezelfde bouw als de parkeergarage in aanbouw van Eindhoven Airport die in maart dit jaar instortte.

“Niet fijn, voor bewoners niet maar ook niet voor de mensen die hier dagelijks boodschappen doen”, zegt een buurtbewoonster,die haar auto uit de garage rijdt,¬†tegen mediapartner NH.

Bizarre situatie

Gisteravond kregen alle bewoners een brief: tot morgenavond¬†middernacht hebben zij de tijd om hun auto uit de parkeergarage te halen en elders te parkeren. “We hebben handhaving gevraagd om in deze bizarre situatie coulant te zijn, mochten mensen hun auto niet helemaal netjes geparkeerd hebben staan”, zegt Rene Voortmeijer, commercieel directeur van Van der Vorm Vastgoed.

De gemeente Haarlem is in overleg geweest met de eigenaar Van der Vorm Vastgoed. Er is een voorlopige oplossing onderweg. Waarschijnlijk zullen er op korte termijn stempels geplaatst worden. Het is nog even afwachten op het stempelplan van de constructeurs.

Na het verstevigen zou de garage in ieder geval voor de bewoners weer toegankelijk zijn. De openbare garage blijft gedurende het onderzoek afgesloten. Het sluiten van de garage is uit voorzorg: er is geen instortingsgevaar. De winkels op het Marsmanplein zijn gewoon bereikbaar.

Reacties