Parkeergarage Marsmanplein weer open

Veiligheidsmaatregelen nemen veel parkeerplaatsen in.
Foto: gemeente haarlem

De parkeergarage onder het Marsmanplein in Haarlem-Noord is vanaf dinsdag 31 oktober weer open. Ook het plein zelf is weer helemaal te gebruiken. De parkeergarage is preventief verstevigd. Deze versteviging blijft staan zolang het onderzoek naar de constructie van de parkeergarage loopt, meldt de gemeente.

De bewonersparkeergarages zijn weer helemaal bruikbaar. In de openbare parkeergarage zijn 50 van de 100 parkeerplekken te gebruiken. Dat komt doordat de verstevigende constructie ook ruimte inneemt. Tijdens de openingstijden van de winkels zijn er 2 parkeerbutlers aanwezig. Zij helpen bezoekers met het vinden van een parkeerplaats. Ook geven ze de rijroute aan naar de bewonersgarages.

Sluiting uit voorzorg

De gemeente Haarlem besloot de parkeergarage donderdagavond 26 oktober uit voorzorg af te sluiten. Ook werd een deel van het plein zelf met hekken afgezet. In de openbare parkeergarage onder het Marsmanplein is eenzelfde soort vloerconstructie gebruikt als bij een parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport. Die stortte in mei van dit jaar gedeeltelijk in. Uit onderzoek bleek dat dit kwam door een probleem met de vloerconstructie. Het Rijk heeft in oktober aan alle gemeenten gevraagd om te onderzoeken of dit type constructie ook bij lokale bouwprojecten is toegepast.

Uit onderzoek van de gemeente bleek dat dit geldt voor de openbare parkeergarage onder het Marsmanplein. Er moet nader onderzoek plaatsvinden om te kunnen garanderen dat er geen veiligheidsprobleem is. Daarom werd besloten het zekere voor het onzekere te nemen en de parkeergarage donderdagavond 26 oktober uit voorzorg te sluiten. Dit is besloten in overleg met de eigenaar van de parkeergarage, Van der Vorm vastgoed.

Reacties