112

Politie Haarlem: Dochter reanimeert vader en redt zijn leven

Motoragent van de politie Haarlem.
Foto: Facebook Politie Haarlem

De politie Haarlem heeft een bericht gedeeld om het belang van het zelf kunnen reanimeren nog maar eens te onderstrepen. Zo beschrijven ze het verhaal van een 18-jarige dochter die het leven van haar vader redde door hem te reanimeren.

Op 2 september kregen ze de melding binnen. Op het moment van die melding was de dochter al bezig met de reanimatie van haar vader. “Het is natuurlijk onwijs zwaar om je eigen vader te reanimeren”, schrijven ze op Facebook.  Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen namen ze de reanimatie over, waarna de 49-jarige man even later weer zelf begon te ademen.

Doordat zijn dochter snel begon met reanimeren, is erger voorkomen. “De eerste zes minuten bij een reanimatie zijn cruciaal. Het is daarom van belang dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren”, voegen ze aan het bericht toe.

Het gaat inmiddels weer goed met de man. Gisteravond brachten agenten een bezoekje aan hem, omdat hij ze wilde bedanken. Hij blijkt weer helemaal de oude, wat hij vooral te danken heeft aan zijn dochter.

Reacties