112

Inbreker verliest ID-kaart bij inbraak

Een 28-jarige inbreker uit Haarlem heeft tijdens zijn ‘werk’ in een bedrijfspand zijn ID-bewijs achtergelaten. Deze informatie had de politie niet nodig om hem te vinden: de overlopen inbreker kon met een helikopter en een politiehond worden gevonden in een tuin in de buurt van het bedrijfspand aan de Brakenburgh.

Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie melding van een getuige die had gezien dat een man een bedrijfspand binnen ging. Toen de politie ter plaatse kwam, was de vermoedelijke inbreker er net vandoor gegaan.

Schutting

De politie stelde een onderzoek in in de omgeving. Hierbij werden ook een diensthond en een helikopter ingezet. Uiteindelijk vond de hond de verdachte die achter een schutting in een tuin stond. De politie hield de man aan. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Bij het pand waar werd ingebroken, vond de politie een aantal goederen die door de inbreker waren neergezet om mee te nemen. Ook vond de politie een mapje met pasjes, waaronder het ID-bewijs van de verdachte.

Reacties