VVD neemt handelen Haarlems Kamerlid onder de loep

Portret van Van Haga.
Foto: vanhaga.nl

De integriteitscommissie van de landelijke VVD gaat onderzoek doen naar het Tweede Kamerlid Wybren van Haga uit Haarlem. Van Haga, tot voor kort raadslid in Haarlem, houdt zich niet volledig aan de nieuwe regels voor woningverhuur in Amsterdam.

Een woordvoerder van de VVD heeft dit bevestigd na berichtgeving in het NRC Handelsblad. Van Haga heeft gezegd dat hij deze regelgeving zo goed mogelijk naleeft. De integriteitscommissie zal onderzoeken of hij dit ook heeft gedaan, aldus de woordvoerder. “Iedereen moet de regels naleven. Zeker een Kamerlid dat een voorbeeldfunctie heeft.” Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff heeft om het onderzoek gevraagd.

Eerder kwam Van Haga al in opspraak nadat hij de werkwijze van de Amsterdamse wethouder Laurens Ivens vergeleek met ‘een soort razzia’. Hij heeft deze woorden teruggenomen. “Dat had ik niet moeten doen. Excuses daarvoor”, aldus Van Haga eerder in een tweet.

De VVD’er bezit meer dan honderd adressen, vooral in Amsterdam en Haarlem. Sinds oktober zit hij in de Tweede Kamer voor de partij.

Reacties