Kerstconcerten op de Intensive Care van Spaarne Gasthuis

De locatie in Haarlem-Zuid.
Foto: Spaarne Gasthuis

Barbers & Bishops en de Viooldiva’s geven een kerstconcert op de intensive care van het Spaarne Gasthuis. De concerten zijn op woensdag 20 december in Haarlem-Zuid en dinsdag 26 december in Hoofddorp.

In Haarlem-Zuid komen om 19:00 uur de zangers van Barbers & Bishops. Een groep, bestaande uit 10 mannen, die al 30 jaar lang a capella zingen. De muziekstijl varieert van middeleeuwse muziek tot pop.

Lorette Gijsbers, IC-verpleegkundige: “Het is op de intensive care nooit rustig, er zijn altijd geluiden van apparatuur en alarmen en daardoor is het een bezige afdeling. Daarbij vormt muziek een geheel andere sfeer, waarbij mensen even uit de ‘afstandelijke harde wereld ’terug mogen vallen in die van gevoel en rust. Ze mogen zich even een andere mens voelen. Een moment van rust is ook voor het personeel heel bijzonder om mee te maken. Daarom vind ik het fantastisch dat we onze patiënten, hun bezoek en onze collega’s op de afdeling kunnen laten genieten van een kerstconcert.”

Barbers & Bishops en de Viooldiva’s hebben allebei een bijzondere relatie met de intensive care van het Spaarne Gasthuis. Zij maakten de zorg op de afdeling van dichtbij mee. Lorette: “Natuurlijk is onze zorg vanzelfsprekend en hoeft niemand hiervoor iets ‘terug te doen’. Desondanks vind ik het ontzettend attent dat ze tijd maken om vrijwillig bij ons op te treden.”

Reacties