112

Agenten in burger slaan toe in strijd tegen vuurwerk

In beslaggenomen uurwerk.
Foto: politie haarlem

Afgelopen dagen zijn onopvallend geklede agenten de wijken ingegaan en hebben ze gereageerd op vuurwerk meldingen, meldt de politie Haarlem op Facebook. In één huis werd 169 kilo vuurwerk gevonden.

Hierbij zijn er meerdere personen bekeurd of naar Halt gestuurd omdat zij buiten de toegestane tijd vuurwerk afstaken. Vuurwerk mag worden afgestoken vanaf 31 december 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur.

Ook werden er invallen gedaan in verschillende woningen. In een woning aan de Dillestraat werd er 169 kilo legaal en illegaal vuurwerk aangetroffen waaronder een aantal Cobra’s. Zo’n grote hoeveelheid vuurwerk in een woning opslaan brengt een groot risico met zich mee. Daarom is alles in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Bij een woning aan de Bazellaan werd ook illegaal vuurwerk aan getroffen. Hier werd ook een imitatie vuurwapen aangetroffen. Ook hier is alles in beslag genomen en de verdachte aangehouden.

De politie sluit af met een vriendelijk doch dringend beroep: “Verder willen wij iedereen een mooie jaarwisseling wensen. Doe voorzichtig met vuurwerk en hou het gezellig. Laat hulpverleners hun werk doen. Ook wij willen graag een gezellige nacht en weer veilig naar huis!!”

Reacties