Officiële- en sportieve opening Ibis Styles Haarlem City Hotel

Het hotel langs de randweg bij de ijsbaan.
Foto: bloemendaal.nieuws.nl

Dinsdag 16 januari 2018 werd het Ibis Styles Haarlem City hotel bij de ijsbaan officieel geopend. De Haarlemse wethouder Merijn Snoek opende samen met voormalig tophockeyer Teun de Nooijer rond 16.30 uur op sportieve wijze het hotel.

Zij hebben met een wedstrijdje sjoelen het hotel geopend. Elke schijf had de naam van een gast die de afgelopen periode erg belangrijk voor ons is geweest. Op het moment dat alle ‘gasten’ in een ‘kamer’ waren onder gebracht (de poortjes kregen een kamernummer), was het hotel officieel geopend. Daarnaast is er een plaquette onthuld die bij de entree hangt als herinnering aan de opening.

Sportthema’s

Het hotel ontvangt al gasten sinds 21 december maar is nu pas officieel geopend met een toost in het nieuwe jaar. Het hotel ontving 65 genodigden van diverse bedrijven. Het hotel heeft 109 kamers in verschillende sportthema’s. Doordat het thema sport zo nadrukkelijk aanwezig is in het hotel zijn er al samenwerkingen ontstaan met de Honkbalweek en het Badminton jeugdtoernooi in Haarlem.

In plaats van cadeaus vroeg het hotel een donatie aan de Stichting Sport Helpt. Zij organiseren droomontmoetingen voor ernstig zieke kinderen in het ziekenhuis met een (Olympische) topsporter van zijn of haar favoriete sport. In het hotel wordt ook gevraagd aan elke hotelgast om €1,- te doneren voor deze bijzondere stichting. De stichting is opgericht door oud hockeyinternationals Rogier Hofman en Tim Jenniskens. Teun De Nooijer is een van de vele sporters die zich inzet voor Stichting Sport Helpt en die zich beschikbaar stelt voor de droomontmoetingen.

 

Reacties