Documentaire over wereldrecord vogels kijken in Filmschuur

Arjen Dwarshuis tijdens een van zijn avonturen.
Foto: pr

Zondag 4 februari om 11.00 uur is de documentaire ‘Arjan’s Big Year’ van Michiel van den Bergh te zien in de Filmschuur, een bijzonder verhaal over het wereldrecord vogels kijken door Arjan Dwarshuis.

Arjan Dwarshuis is aanwezig en gaat na afloop in gesprek met het publiek.

De jonge vogelaar Arjan Dwarshuis trok in 2016 de wereld rond om zoveel mogelijk vogelsoorten in één jaar tijd te zien. Zijn doel: het voorgaande record breken. Hij moest daarvoor meer dan 6000 (!) vogelsoorten zien. Arjan bezocht daarvoor ruim veertig landen, bewandelde de hoogste bergketens, de heetste woestijnen en de meest afgelegen tropische regenwouden.

Zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen komen mooi in beeld tijdens de vele hoogte- en dieptepunten van de zoektocht. Natuurlijk zijn er ook prachtige beelden van kleurrijke vogels en indrukwekkende landschappen te zien.

Daarnaast is er aandacht voor het verwoestende effect dat de mens heeft op de natuur en er komen diverse lokale natuurbeschermers aan het woord met soms hoopgevende succesverhalen die het tij kunnen keren.

Op zondag 4 februari om 11:00 uur vertoont de Filmschuur de documentaire in aanwezigheid van Arjan Dwarshuis, die na afloop van de film met het publiek in gesprek gaat.

Arjan Dwarshuis heeft tijdens zijn reis in totaal veertig landen bezocht en is op alle continenten behalve Antartica geweest. Met zijn ‘Biggest Year’ heeft hij geld ingezameld voor het Birdlife Preventing Extinctions Programme, een baanbrekend programma ter voorkoming van het uitsterven van vogels. Arjan Dwarshuis was eerder op TV te zien in de programma’s ‘In de ban van de condor’ en ‘Binnenstebuiten’.

Reacties