Minister bezoekt voorstelling over diversiteit op Nova College

Minister bezoekt Nova College.
Foto: pr/michel van bergen

Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, bezocht woensdagmiddag een voorstelling over seksuele diversiteit voor alle 1e jaars studenten Nova College Welzijn op de Planetenlaan in Haarlem. Het ging om de voorstelling LEEF! door TheaterAanZ.

De minister wilde deze voorstelling bezoeken, omdat het ministerie deze voorstellingen subsidieert als onderdeel van het speerpunt emancipatie en acceptatie van seksuele geaardheid. Ed van den Berg, lid College van Bestuur Nova College, ontving de minister en samen bezochten zij de voorstelling.

Drie acteurs vertolkten tussen het publiek levensechte verhalen van roc-studenten. Verhalen over twijfels, gepest worden, vooroordelen, geweld, verschillen tussen culturen en geloofsovertuigingen, uit de kast komen, de angst om het je moeder te vertellen, verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht en dat overal van de daken willen schreeuwen (behalve in je eigen kring).

Aansluitend spraken de acteurs met de studenten. Herkenden zij situaties van de voorstelling? Wat viel hen het meest op? Is het belangrijk om door je ouders geaccepteerd te worden. Hoe kun je voorkomen dat iemand gepest wordt, bijvoorbeeld om zijn/haar seksuele geaardheid?

De voorstelling LEEF! is onderdeel van het onderwijsprogramma van de studenten Maatschappelijke zorg, Pedagogisch werk, Onderwijsassistent en Sociaal werk omdat zij in hun werk te maken kunnen krijgen met de problematiek die kan ontstaan rond seksuele diversiteit.

Reacties