Fleur Huisman wint kwalificatiewedstrijd Kapper

Fleur Huisman toont haar skills.
Foto: nova college

Dinsdag deden de beste studenten Haarverzorging van 21 roc’s op het Nova College in Haarlem mee aan de Skills Kwalificatiewedstrijd Kapper. Fleur Huisman, 2e jaars Kapper van het Nova College, scoorde met 83,66% het hoogst. Samen met de 7 andere winnaars mag zij in maart meedoen aan de landelijke Skills Heroes vakwedstrijden in Zwolle.

Spannend

De wedstrijd begon voor de deelnemers al spannend: op de catwalk moesten ze voor de jury hun moodboards presenteren en toelichten. Ze hadden zich vooraf verdiept in de opdracht ‘een dame en heer kappen en stylen binnen het thema Mysteryland’. De vakjury bestond uit: Sanne Appelboom (oud-student Nova College en oud-deelnemer World Skills Brazilië), Nanda van den Burg, L’ANZA education team, en Koenraad Engels, enfant terrible van de kapperswereld en eigenaar van het luxe en zeer gerenommeerd bedrijf Engels Creations in Zeist.

Lunch en hapjes

Daarna begon de wedstrijd onder de kritische blik van de jury, die tussentijds de kapsels controleerde op vakkundigheid. De spanning werd ook opgevoerd doordat de deelnemers de camera’s op zich gericht kregen voor een live stream uitzending en filmploegen en fotografen van de lokale en regionale media. Studenten Media fotografeerden alle modellen direct na de wedstrijd, studenten Orde en Veiligheid zorgden ervoor dat de dag ordelijk en veilig verliep en studenten Horeca en Facility verzorgden de lunch en hapjes.

Aan het begin van de avond presenteerden de deelnemers hun modellen op de catwalk. Aan Emmy Pan-Anun, deelnemer WorldSkills 2017 in Abu Dhabi met de hoogste score voor Nederland ooit, was de eer om de prijzen uit te reiken aan de 8 winnaars die in maart mogen meedoen aan de landelijke finale van Skills Heroes.

Reacties

0