Kunst in Spaarne Gasthuis

Werk van Gerard Schuil
Foto: pr

In het Spaarne Gasthuis zijn de komende maanden nieuwe kunstexposities te zien. Gerard Schuil exposeert zijn monumentale tulpen in Haarlem Zuid en op alle locaties zijn de beelden van Gemma Distelbrink te zien in de draaideuren.

Grote kleurrijke werken van tulpen en tulpenvelden vrolijken de centrale hal van locatie Haarlem Zuid op. Het zijn werken van Gerard Schuil, sinds 2014 werkzaam als professioneel kunstenaar. Schuil’s werk bestaat vooral uit landschappen en grote, deels geabstraheerde doeken met bloemmotieven, opgebouwd met paletmes en grote kwasten. Wil je een blij gevoel, loop dan zeker even langs in Haarlem Zuid. Dat kan nog tot eind april 2018. 

Gemma Distelbrink

Gemma Distelbrink exposeert haar serie “Ontluikend Leven” in de draaideuren van de locaties Haarlem Noord, Haarlem Zuid en Hoofddorp. Vogelkuikens die net uit het ei komen, de ene nog suf en moe, de andere al vol energie. Het ontroerende begin van nieuw leven!  

De eierkuikens zijn gemaakt van klei, met hier en daar een licht kleuraccent. Ze zijn gesmoord in de zaagselton, om een levendige uitdrukking te krijgen.

In de draaideurlocatie Hoofddorp is ook een “elfenbankspiraal” te zien; een klein gedeelte van een grotere installatie van ongeveer 6 meter. Het spiraal is bekleed met “elfenbankjes” van klei en gesmoord in de zaagselton. Te zien tot 31 maart 2018.

Reacties