Voorrondes Cruyff Courts kampioenschappen in voorjaarsvakantie

De dribbelaars van de toekomst op een Cruyff Court.
Foto: pr/renata jansen

SportSupport organiseert op maandag 26 februari en dinsdag 27 februari in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation de voorrondes van Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 op het Cruyff Court Parkwijk in Haarlem.

De winnaars bij de jongens en meisjes zien we terug in april bij de kwartfinales. De winnaars van deze toernooien plaatsen zich voor de halve finales en uiteindelijk de Landelijke Finale in Amsterdam waar wordt gestreden om de titel: “Cruyff Courts Kampioen van Nederland”. De prijs voor het winnen van deze titel is het spelen van een Cruyff Court Interland.

Bij Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 strijden de teams om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland en maken kans op het spelen van een Cruyff Court Interland in het buitenland. Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 is het kampioenschap voor jongens en meisjes tot en met 12 jaar, dat alle Cruyff Courts met elkaar verbindt. Dit schooljaar spelen in heel Nederland 17.000 kinderen van 10 – 12 jaar in 1.800 teams om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland. Er doen 64 gemeenten mee in deze competitie die elk jaar groter wordt.

Reacties