DI-RECT en Michael Prins bij eerste namen Bevrijdingspop

Lady Smith Black Mambazo naar Bevrijdingspop.
Foto: pr

De organisatie van Bevrijdingspop maakt de eerste namen voor editie 2018 bekend. Ladysmith Black Mambazo, DI-RECT, Big2, Altin Gün en Michael Prins treden zaterdag 5 mei op in de Haarlemmerhout tijdens het Haarlemse bevrijdingsfestival.

Dit mannelijke zangkoor uit Zuid-Afrika is met 17 Grammy-nominaties en 4 Grammy’s zonder twijfel de bekendste zanggroep van het Afrikaanse continent. Die status is vooral te danken aan haar deelname aan het legendarische Graceland-album van Paul Simon, opgenomen in de jaren ’80. Sindsdien heeft de groep haar act voortdurend ontwikkeld. Verwacht op 5 mei een feestelijke mix van zang, dans en heel veel energie op het podium.

DI-RECT

De Haagse rockband DI-RECT heeft zichzelf de afgelopen tijd compleet in het nieuw gestoken. De sound is dansbaar en opzwepend. Dit moet je vooral live meemaken – de oude soul en funk spat er werkelijk vanaf! De band met frontman Marcel en gitarist Spike staat al ruim 15 jaar aan de Nederlandse top en kan leunen op een flinke reeks radio- en live-klassiekers. Hun nieuwe album ‘Rollin With The Punches’ heeft de catchy singles ‘Rockstar’ en ‘With A Little Help’ opgeleverd. Ready to rock & roll?!

Michael Prins

Classic songwriting is wat Haarlemmer Michael Prins drijft. De oude meesters van het genre deden niet zo moeilijk. John Lennon, Joni Mitchell: ze draaiden er niet omheen. Als ze verliefd waren, dan zongen ze dat. Zonder enige omhaal. “Gewoon de simpele emotie raken”, constateert Prins. En dat is precies wat hijzelf ook losmaakt met zijn muziek. Met zijn nieuwe album ‘It’s Murder, Guilty of Killing Sweet Emotion’ staat hij in mei op ons podium.

Reacties