112

Waterfontein door kapotgereden brandput, automobiliste vlucht

Waterfontein bij blussen containerbrand.
Waterfontein bij blussen containerbrand.
Foto: Nieuwsfoto

Aan de Spijkerboorweg in Haarlem heeft zondagmiddag een fikse containerbrand gewoed. Een container voor bouwafval heeft in brand gestaan.

Door de brand een aanzienlijke hoeveelheid rook langs de omliggende flats. De brandweer had slangen aangesloten op een waterput om zo de brand te kunnen blussen, maar een automobiliste heeft het watertransport kapot gereden waardoor een grote fontein ontstond.

Volgens getuigen reed de vrouw, rijdend in een grijze BMW, achteruit tegen de paal aan waar de slangen aan zaten gekoppeld. Deze brak af waardoor een fontein ontstond. Een van de brandweermannen moest een nat pak halen en de fontein trotseren. Hij heeft de kraan dicht weten te draaien. Voor zover bekend is de bestuurster niet meer gevonden.

Kort daarvoor was ook een brandmelding aan het Fie Carelsenplein, op steenworp afstand van de containerbrand. Hoewel de containerbrand eerder gemeld werd, gaf de brandweer prioriteit aan deze melding omdat het zou gaan om een explosie.

Ter plaatse bleek het te gaan om vuurwerk en kon de brandweer door naar de container. Of de containerbrand is aangestoken en of de incidenten met elkaar te maken hebben, is onbekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen