Spaarne Gasthuis, Zorgbalans en LOI pakken personeelstekort aan

De locatie in Haarlem-Zuid.
Foto: Spaarne Gasthuis

Spaarne Gasthuis en Zorgbalans beginnen een opleidingstraject voor zij-instromers in de zorg.

Tot op heden was het vrijwel onmogelijk om als werkende vanuit een andere branche de overstap te maken naar een baan in de zorg. Terwijl veel mensen op zoek zijn naar baanzekerheid en zingeving in hun werk en de zorgsector dat juist kan bieden.

Om deze stap te faciliteren en daarmee een hele nieuwe doelgroep van gemotiveerde aankomend verpleegkundigen aan te boren, zijn het Spaarne Gasthuis, ouderenzorgorganisatie Zorgbalans en opleider LOI een samenwerkingsverband aangegaan. Het resultaat is een opleidingsprogramma dat door de zorginstellingen wordt betaald. Speciaal voor mensen met hart voor de zorg. Zij ontvangen al tijdens de opleiding een passend salaris.

Combineren met huidige baan

Het opleidingsprogramma bestaat uit een aantal stappen. Deelnemers volgen eerst een kort voortraject dat makkelijk te combineren is met hun huidige baan. Zo kunnen zij vrijblijvend ervaren of werken in de zorg inderdaad iets voor hen is.

Geïnteresseerden kunnen dit voorjaar al starten met het voortraject. De daadwerkelijke opleiding start dan in oktober 2018. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten, op dinsdag 20 maart om 19.00 uur in Haarlem (Spaarne Gasthuis) of op donderdag 29 maart om 19.00 uur in Hoofddorp (Spaarne Gasthuis) kom je alles te weten over deze unieke opleiding. Meer informatie: www.loi.nl/zakelijk/zij-instroom.

Reacties