Dertig miljoen voor verbetering Rottepolderplein

Naar beeld voor automobilisten die door de tunnel moeten.
Foto: VID

Het Rijk gaat voor dertig miljoen euro files bestrijden bij het Rottepolderplein bij Haarlem.

Om de doorstroming op de wegen te bevorderen wordt er volgens het Rijk al hard gewerkt aan de verbreding van de wegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (A6, A1, A9), krijgt de A10 Zuid er rijstroken bij en loopt er een onderzoek naar de verbreding van de A7 tussen Hoorn en Amsterdam.

Bij de verlenging van Infrastructuurfonds van 2028 naar 2030 is besloten om € 200 miljoen te reserveren voor aanvullende maatregelen voor de wegen in de regio Amsterdam. Van dat bedrag reserveert minister Van Nieuwenhuizen nu € 30 miljoen voor de aanpak van Rottepolderplein, een van de oudste knooppunten van Nederland waar bijna elke dag files staan.

Het knooppunt op de A9 wordt opnieuw ingericht waarbij de verschillende rijrichtingen uit elkaar worden gehaald. Het gevolg is dat het verkeer niet meer hoeft te weven en files worden voorkomen. Dit is goed voor doorstroming van het verkeer ten noorden van Amsterdam.

‘Den Haag’ meldt niet of dit ook betekent dat de invoegstrook van de A200 naar de A9 wordt aangepakt. Daar staan dagelijks gevaarlijke files van wachtende auto’s die de A9 op willen rijden vanuit Haarlem.

Reacties