David Jonkers wint Haarlemse Ondernemers Prijs 2018

David Jonkers viert feest.
Foto: pr

Ondernemer David Jonkers heeft de Haarlemse Ondernemers Prijs 2018 gewonnen. Hij won tijdens de finale-avond in het bijzijn van 350 gasten uit het bedrijfsleven in de Lichtfabriek.

Jonkers won van Henri Stoelman (Stoelman Papierrecycling) en Marcel Belt (The Green Soap Company). De zevenkoppige ondernemersjury onder leiding van Pieter van der Spek vond alle drie finalisten topondernemers. Maar een wedstrijd vraagt om een keuze. Na een lang traject van voorgedragen worden (januari), een voorselectie, een pitchavond, een jurybedrijfsbezoek, een financiële check en een live finale-avond moest de jury een definitieve keuze maken.

David Jonkers (41) startte 16 jaar geleden met drie andere studenten van de Haarlem Small Business opleiding een beeldbewerkingsbedrijf voor digitale functies. Het bedrijf Bright River (voorheen Mr. Clipping) positioneert zich nu als ‘e-commerce product presentatie specialist’. Het biedt complexe foto-, videobewerking en 3D modeling diensten. Het bedrijf heeft de hoofdvestiging in Haarlem, bedient klanten vanuit in New York (USA), San Francisco (USA) en Haarlem (Europa) en heeft productievestigingen in Chennai (India) en Dhaka (Bangladesh). De jury heeft grote waardering voor het gepassioneerde ondernemerschap van Jonkers, voor de ontwikkeling van zolderkamer met een pc naar een internationaal, volledig digitaal werkend bedrijf dat werkt voor A-merk opdrachtgevers en voor de strategische keuzen die hij (met zijn compagnons) maakt.

Reacties