Nieuwe voorstelling van de regisseur van Het lijden van de jonge Werther

Beeld bij de voorstelling.
Foto: pr/steef fleur

Eline Arbo maakte in september 2017 haar debuut bij Toneelschuur Producties met Het lijden van de jonge Werther. Het werd een droomstart: de voorstelling werd zeer enthousiast ontvangen door pers en publiek en het leverde haar een nominatie op voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2018.

Als tweede voorstelling kiest zij voor De Rechtvaardigen van Albert Camus. De voorstelling gaat op donderdag 17 mei 2018 in première in Toneelschuur Haarlem en is daar te zien van dinsdag 15 tot en met zaterdag 19 mei. Kaarten zijn te koop via www.toneelschuur.nl en aan de kassa van de Toneelschuur. In oktober/november 2018 volgt een landelijke tournee, de kaartverkoop hiervoor start mei 2018.

In februari 1905 in Moskou organiseert een groep terroristen van de socialistisch revolutionaire partij een bomaanslag tegen groothertog Sergeï, een van de machthebbers over hun land. Op het moment van de aanslag blijken ook zijn neefje en nichtje in de koets te zitten. Een aantal leden van de terroristengroep vindt het vanwege de aanwezigheid van de kinderen moeilijk om door te gaan met de aanslag. Dit is het startsein voor een onderlinge discussie over de morele en ethische grenzen van hun idealisme. In De Rechtvaardigen ontmoeten wij de groep jonge terroristen aan de vooravond van de aanslag, waar ze geconfronteerd worden met hun idealen en hun twijfels.

Eline Arbo maakt samen met vijf acteurs en een muzikant een theatrale en muzikale voorstelling die de morele grenzen van politieke actie onderzoekt. Hoe ver zijn wij bereid om te gaan om onze wereld vorm te geven? Zijn wij überhaupt in staat om iets te doen of blijft het steken in mooie woorden?

De personages in De Rechtvaardigen vertegenwoordigen zeer uiteenlopende standpunten. Hoe ver zijn wij bereid te gaan om onze wereld vorm te geven? Eline Arbo en cast gaan in debat onder leiding van Oscar Kocken. Gratis toegankelijk, direct na de voorstelling in het Toneelschuur café.

Reacties