In Haarlem kan iedereen meepraten met formatie van nieuwe coalitie

Het stadhuis van Haarlem.
Foto: haarlemnieuws

Nog wat op je lever over de toekomst van de stad? Haarlemmers krijgen vrijdag de kans hun bijdrage aan het formatieproces te leveren. GroenLinks wil het opnieuw vier jaar proberen met D66, PvdA en CDA en deze partijen willen in Pippa’s op het Stationsplein graag horen van Haarlemmers welke aandachtspunten niet moeten worden overgeslagen.

De onderhandelaars geven aan dat de gesprekken tot nu toe constructief zijn geweest en dat er een goede basis is om samen tot een coalitieakkoord te komen. De partijen gaan nu dan ook de zogeheten formatiefase in.

De vier partijen willen de woningschaarste aanpakken om woningen betaalbaar te houden, waarbij ook de kwaliteit wordt behouden, laat de gemeente weten. Daarnaast is het doel om nu echt Haarlem groener en duurzamer maken. Maar wel zo dat iedereen dit zich kan veroorloven en de gemeentelijke financiƫn gezond blijven. Haarlem is en blijft namelijk een sociale stad, zo luidt het statement van de vermoedelijk nieuwe coalitie.

GroenLinks-voorman Robbert Berkhout wil niet alleen in achterkamertjes op het stadhuis aan het nieuwe college te werken. De onderhandelaars hebben al vergaderd op de Dakkas, op parkeergarage De Kamp, en bij de 3D-makerszone. Vanavond mogen vertegenwoordigers van acht sectoren uit de stad ook al ‘meepraten’ tijdens een debat in het de Pletterij.

Reacties