Jongeren doen werkervaring op bij mediabureau

De opening van MEO.
Foto: pr

Talent onder de toren. Zo noemt mediabureau MEO de minimaal 48 jongeren die de komende drie jaar werkervaring op gaan doen bij de sociale onderneming.

Van hen zal minimaal de helft in ieder geval een jaar lang betaald worden om te werken in functies als webdesigner, vormgever en backoffice-medewerker; de andere helft wordt begeleid naar een externe werkplek. MEO heeft al een vestiging in Alkmaar. De tweede vestiging, onder de KPN-toren in Haarlem, is vrijdag 20 april feestelijk geopend door wethouder Floor Roduner en Rachel, een van de talenten van MEO.

Ondersteuning

MEO wil de Haarlemse arbeidsmarkt veranderen, vertelt directeur Edwin Teljeur. Te veel jonge mensen komen door een vicieuze cirkel van psychische, lichamelijke, financiële of andere problemen aan de kant te staan. Met het bieden van leerwerktrajecten en ondersteuning door professionals, wil MEO hen weer een toekomst geven. De komende drie jaar verwacht de sociale onderneming minimaal 48 jongeren intensief te begeleiden en de helft een jaarcontract te kunnen bieden, zodat ze ervaring op gaan doen met het verdienen van een eigen inkomen.

MEO verzorgt media en ondersteuning voor een diverse klantenkring. Sinds 2011 doen jongeren werkervaring op door organisaties geïntegreerde dienstverlening te bieden, van het verzorgen van websites, magazines, grafische vormgeving tot de complete ledenadministratie. De onderneming probeert zoveel mogelijk zelf betaalde banen te creëren of te zorgen dat jongeren na het traject elders aan de slag kunnen.

Verschil maken

Tijdens de NewFut[email protected] Challenge, georganiseerd door de gemeente Haarlem en Social Impact Factory, heeft MEO € 20.000,- gewonnen voor hun plannen om jongeren met schulden in Haarlem te helpen. Door te laten zien wat er allemaal mogelijk is, hoopt MEO andere organisaties te inspireren om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven; of dat nu is vanwege schulden of vanwege een beperking als autisme of ADHD. “We willen een verschil maken. Voor de jongeren, voor onze klanten en voor de maatschappij,” zegt Teljeur. “Hopelijk kunnen we dat met elkaar gaan doen: jongeren, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.”

MEO Haarlem is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur.

Reacties